Tipărește

afaceri Despre U.C.M. ENERGY cu Melania NICOLAESCU


UCM Energy reprezintă una din companiile ce alcătuiesc portofoliul Grupului de firme UCM Reşiţa, o societate cu capital integral privat, ale cărei servicii se adresează consumatorilor industriali şi casnici de energie electrică.

Pentru a înţelege mai bine rolul şi domeniul de activitate pe care îl are această companie am stat de vorbă cu cea care conduce UCM Energy de la înfiinţare şi până în prezent, Melania NICOLAESCU.

ucmr.ro: Melania, te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre începuturile lui UCM Energy, să facem un scurt istoric al companiei pe care o conduci.

Melania Nicolaescu: UCM Energy a început ca firmă de furnizare a energiei electrice în iunie 2005 şi a devenit furnizor efectiv în luna decembrie a aceluiaşi an. Pentru activitatea de distribuţie şi furnizare energie electrică, UCM Energy, a obţinut şi deţine la ora actuală două licenţe de la Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei: licenţa A.N.R.E. nr. 682/13.07.2005 privind furnizarea de energie electrică la consumatori eligibili şi Licenţa A.N.R.E. nr. 743/8.06.2006 în ceea ce priveşte distribuţia energiei electrice la consumatorii eligibili.

Licente de furnizare si distributie

Primul client căruia UCM Energy i-a furnizat energie electrică a fost, desigur, firma mamă UCM Reşiţa. Trebuie afirmat că în calitate de furnizor de energie electrică, UCM Energy asigură următoarele servicii: servicii de transport; servicii de administrare piaţă; servicii de sistem funcţionale şi tehnologice; servicii de distribuţie energie electrică; servicii de monitorizare şi gestionare contracte; consultanţă în domeniul eficienţei energetice.

ucmr.ro: Te rugăm să ne vorbeşti şi despre clienţii cu care UCM Energy a reuşit să încheie contracte.

M. Nicolaescu: UCM Energy şi-a dezvoltat portofoliul de clienţi ajungând la un număr de peste 10 clienţi aflaţi pe întreg cuprinsul României, în ceea ce noi numim activitatea de furnizare. În ceea ce priveşte distribuţia de energie electrică UCM Energy are un număr de 5 clienţi cu posibilităţi reale de extindere în zona platformei Mociur.

ucmr.ro: Am înţeles că UCM Energy este şi membră activă în câteva din cele mai cunoscute asociaţii naţionale de energie electrică. Ne poţi confirma?

M. Nicolaescu: Desigur. UCM Energy este membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Furnizorilor de Energie electrică - ANFE şi este membru activ în Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, CNR - CME. Acest lucru ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp.

ucmr.ro: Îşi propune compania pe care o conduci o dezvoltare a obiectului de activitate?

M. Nicolaescu: Pe lângă cele două activităţi curente în care este deja atestată, UCM Energy este în curs de a obţine de la A.N.R.E. trei atestate care îi vor da posibilitatea de proiectare şi executare de instalaţii electrice interioare pentru construcţii civile şi industriale, branşamente aeriene şi subterane la tensiunea nominală de 0,4 kV, executarea de linii electrice aeriene sau subterane cu tensiuni nominale de 0,4 kV până la 20 kV, posturi de transformare cu tensiunea nominală superioară de cel mult 20 kV, precum şi efectuarea de încercări de echipamente şi instalaţii electroenergetice.

ucmr.ro: Să vorbim puţin şi despre angajaţii companiei.

M. Nicolaescu: Compania pune la dispoziţia clienţilor experienţa practică a unei echipe de profesionişti formată din 50 persoane. Structura organizatorică este în prezent în continuă expansiune, dezvoltând noi servicii adaptate necesităţilor companiilor din România.

ucmr.ro: Cum au fost cooptaţi actualii angajaţi în cadrul UCM Energy?

M. Nicolaescu: La început am fost 4 oameni. A urmat procesul de dezvoltare al firmei, iar 46 de oameni au fost cooptaţi de la Serviciul Electro - Energetic al UCM Reşiţa, fiind astfel martorii unui proces de externalizare reuşit fără ca angajaţii să resimtă schimbarea organizatorică.

ucmr.ro: Ai urmărit un anume profil al angajatului atunci când ai recrutat personal sau mai bine spus care este profilul angajatului pentru Melania NICOLAESCU, sintetizat în câteva cuvinte?

M. Nicolaescu: Pentru mine angajatul trebuie să fie responsabil, cinstit, conştiincios şi inteligent.

ucmr.ro: Îţi mulţumim pentru timpul acordat şi îţi dorim un portofoliu cât mai generos de contracte şi mult succes în activităţile desfăşurate de UCM Energy.

M. Nicolaescu: Aşa să fie. Vă mulţumim!

31 05 2007
trimite unui prieten