Tipărește

intern Din respect pentru natură


Pentru a se conforma legislaţiei actuale de protecţie a mediului şi cerinţelor Uniunii Europene de prevenire şi combatere a eventualelor poluări produse prin activităţile de producţie, U.C.M. Reşiţa a hotărât proiectarea şi executarea unei staţii automate de neutralizare a apelor uzate industriale.  Aceasta va deservi întregul nod de acoperiri electrochimice - Centru Producţie Tratament Termic 430 din cadrul Platformei Industriale ABC. Proiectul, executat de S.C. CAST S.A. Bucureşti, a fost avizat de către Autoritatea Teritorială de Protecţie a Mediului şi Gospodărire a Apelor.
Staţie de neutratizare a apelor uzate industriale
La alegerea soluţiilor tehnice aprobate de proiectantul de specialitate s-a avut în vedere realizarea unei staţii de neutralizare care să asigure o exploatare optimă. Staţia funcţionează complet automat, cu auto-urmărirea şi auto-diagnosticarea funcţionării întregii instalaţii. Proiectul a fost finalizat în luna septembrie a acestui an şi a avut o valoare totală de peste 1 miliard de lei. Această staţie a înlocuit vechea “Instalaţie de neutralizare” - care nu mai corespundea din punct de vedere tehnic şi moral, fiind dezafectată şi casată.
Această investiţie reprezintă doar o primă etapă în programul de protecţie a mediului demarat de U.C.M. Resita. “Acţionarul majoritar (al U.C.M. Reşiţa S.A., n.a.) pune mare accent pe protecţia mediului, de aceea, conform programului de investiţii în următorii cinci ani vom aloca în jur de 7 milioane euro pentru implementarea de proiecte destinate protecţiei mediului” afirmă dl. Adrian Chebuţiu, Preşedinte Director General al U.C.M. Reşiţa.

22 11 2004
trimite unui prieten