Tipćreŗte

sport Resita, īn finala!


CHALLENGE CUP Elevii lui Omer Aihan s-au calificat īn ultimul act dupa ce s-au impus dramatic īn Polonia. Banatenii īsi vor disputa trofeul cu Drammen (Norvegia)

Bojan Butulija

"Mergem sa ne calificam!". Declaratia cu iz de complezenta data de resiteni la plecarea īn Polonia s-a transformat īntr-un strigat de lupta.

Omer Aihan si elevii lui au crezut īn sansa lor īnca de la finele meciului tur, īncheiat la egalitate, 32-32. "Poate ca este mai bine ca s-a terminat asa. Vom pleca din postura de outsideri si vom cāstiga īn Polonia", le-a transmis Omer tuturor celor care dadeau sentinte dupa prima mansa a semifinalei. Vorbele valorosului tehnician s-au adeverit. UCM Resita a facut un meci mare la Lubin si s-a calificat īn finala Challenge Cup la prima sa participare īn cupele europene.

Intālnirea de ieri a fost dramatica. Banatenii s-au tinut scai de adversarii lor īn prima parte, pastrānd astfel tabela īntr-un echilibru aproape perfect. Din repriza a doua, raportul de forte s-a schimbat. Chiar daca aveau īn fata campioana Poloniei, tara ce a cucerit anul acesta argintul la Mondialele de seniori, elevii lui Omer au dat dovada de sānge rece, daruire si ambitie. Jocul lor stralucitor le-a permis sa se distanteze: 21-20 si mai apoi 23-20, min. 35. Era prea devreme īnsa pentru a se considera cāstigatori. Armonica scorului i-a tinut pe toti īn tensiune, dar descatusarea īn tabara romānilor a venit cu cinci minute īnainte de final, cānd au marcat golul cu numarul 33. Din acel moment, īn care conduceau la doua lungimi, le era de ajuns si un egal pentru a ajunge īn finala. Nu a fost īnsa cazul de remiza, pentru ca Resita a gasit resurse sa īncheie tabela cu 37-36. Pentru al doilea an consecutiv, Romānia are o finalista īn competitia masculina a Challenge Cup, dupa ce Steaua MFA a cucerit trofeul īn sezonul trecut. "Il vom cāstiga si noi!", au decretat, la finele meciului de ieri, resitenii, īn finala ei urmānd sa īntālneasca pe Drammen (Norvegia).

Butulija a fost si de data aceasta numarul unu īn atacul banatenilor, cu noua reusite. La zestrea de goluri a UCMR au mai contribuit Kovacevic 8, Irimescu 5, Tucanu 5, Pārvan 3, Vaidasigan 3. Intrat īn repriza a doua, portarul Macri a pus si el umarul din greu la calificare, paradele sale facāndu-i pe polonezi sa se ia cu māinile de cap.

"I-am spart" cu tactica

INTERVIU / Aihan Omer Antrenorul echipei UCM Resita si-a īndeplinit un vis, sa se califice īntr-o finala europeana.

La doar cāteva minute dupa ce a reusit calificarea īn finala, antrenorul Aihan Omer (foto, īn centru) a stat de vorba cu ProSport.

Felicitari! Ati realizat o noua rasturnare de situatie marca "Aihan Omer". Cum a fost jocul?
Este de scris o carte. "I-am spart" cu tactica, cu smecherii, cu de toate. Baietii au facut un meci exceptional, astfel ca am reusit sa accedem īn finala.

Dupa partida tur vi s-au dat foarte putine sanse de calificare. Ce le-ati spus baietilor īnaintea meciului?
Avem sanse atāt timp cāt intram sapte la sapte pe teren. Chiar si daca am fi avut de recuperat zece goluri, tot am fi avut sanse. Daca nu credem, ce rost mai are sa ne prezentam la un joc? Cam asta le-am spus baietilor.

V-ati asteptat la īnceput de drum īn Challenge Cup sa ajungeti pāna īn finala?
Am sperat ca putem evolua īn ultimul act tot timpul. Cu acest gānd, de altfel, am si plecat la drum.

Ati reusit sa īnlaturati īn cele din urma si bariera care v-a oprit mereu īn semifinale, calificāndu-va īn premiera īntr-o finala europeana.
Pentru mine este o mare performanta, poate printre cele mai deosebite. Imi doream foarte mult sa joc īntr-o finala europeana, iar acum am aceasta ocazie.

Cum sarbatoriti succesul din Polonia?
Acum stam si noi la masa bogatilor. Avem masa comuna cu polonezii si vom sta cu capul sus, ca dupa o victorie. Ei, ciocu' mai mic!

UCM Reşiţa va juca primul meci acasă īn finală

Echipa UCM Reşiţa va juca primul meci pe teren propriu īn finala Challenge Cup, cu formaţia norvegiană Drammen HK, s-a stabilit, marţi, la Viena, īn urma tragerii la sorţi.

Partida tur va avea loc la 21 sau 22 aprilie, returul fiind programat o săptămānă mai tārziu īn Norvegia.

Deţinătoarea trofeului este o altă echipă romānească, Steaua Bucureşti.

Sursa: PROSPORT

Pentru a putea vizualiza unele din articolele aparute in presa referitor la accederea in ultimul act al Challenge CUP a echipei de handbal UCM Resita puteti apasa AICI

04 04 2007
trimite unui prieten