Tipărește

sport Cupa CHALLENGE: UN VIS DEVENIT REALITATE


CUPA CHALLENGE este la REŞIŢA! La loc de cinste, în vitrina cu trofee a clubului nostru! Nu este un vis, este o pură realitate! La începutul anului trecut a fost un vis, în care Adrian Chebuţiu - Preşedinte Director General al UCM Reşiţa a crezut şi pentru asta l-a adus la Reşiţa pe antrenorul no.1, "profesorul" Aihan Omer. Se dorea mai mult decât o comportare onorabilă în cupele europene, se dorea să fim no. 1 şi-n Challenge Cup. Aşa a început povestea aducerii unei cupe europene la Reşiţa! În vară, cel care avea deja la activ zece trofee interne a dat litoralul pe munte, pentru a mai demonstra încă odată că este cel mai bun antrenor român din handbal şi a acceptat să fie alături de un team care-şi dorea mult să demonstreze că este no.1 şi-n Europa handbalistică. Şi asta, lucru extrem de important, la debutul în cupele europene. Ce poate fi mai frumos, pentru Butulija & company, decât să le iasă totul din prima! Sunt demni de tot respectul nostru!

După sosirea la Reşiţa, "vrăjitorul" Aihan Omer s-a pus pe treabă şi a reuşit, după o reţetă numai de el ştiută, să-i metamorfozeze pe aceeaşi jucători din campionatul trecut, la care s-au mai adăugat Butulija şi Tucanu, în adevăraţi campioni, cu mentalitatea de a fi mereu no.1. În mai puţin de un an, dintr-o echipă care cocheta cu podiumul Ligii Naţionale, Handball Team UCM Reşiţa a reuşit să aducă acasă un trofeu european. Totul a fost calculat cu precizie de chirurg de geniu, de către Aihan Omer, cel care nici în momentele de cumpănă nu şi-a luat gândul de la cupă.

"Profesorul" este un optimist incurabil. După egalul de la Severin, cu MKS Zaglebie Lubin (32-32), Omer a declarat: "Poate că este mai bine, că s-a terminat aşa. Vom pleca din postura de outsideri şi vom câştiga în Polonia"! În partida retur de la Lubin, "i-a spart" cu tactica pe adversari, le-a lăsat mereu impresia că sunt favoriţi la calificare şi în final a reuşit o victorie extraordinară cu 37-36. La fel a procedat în toate partidele decisive: în sferturile cupei cu Kaustik Volvograd de acasă, când le-a cerut elevilor săi să apese pe "acceleraţie" doar de la mijlocul reprizei a doua, în semifinale cu MKS Zaglebie Lubin când a transformat un egal într-o victorie. Am demonstrat Europei că nu întâmplător am luat loc la masa bogaţilor şi am câştigat respectul tuturor. În semn de recunoaştere, oficialii EHF ne-au postat la loc de cinste pe site-ul Federaţiei Europene de Handbal. Era recunoaşterea valorii unei echipe care-şi dorea totul şi a dat totul pentru victoria finală.

În primul act al finalei Challenge Cup, la Severin băieţii lui Aihan Omer au scăpat victoria printre degete, în faţa vikingilor de la Drammen HK, cărora le-au şi crescut coarnele, mai ceva ca la reni! Pentru noi a fost partida care ne-a demonstrat că urmaşii lui Eric cel Roşu nu sunt de neînvins şi, practic, a fost un egal care ne-a dat aripi! Sigur că binecunoscuta ospitalitate românească pe care le-a pregătit-o conducerea echipei noastre, (Felicitări, Nelu Zamfirescu!) nu s-a bucurat de o... reciprocitate pe măsură în Drammen, unde staff-ul reşiţean a fost şicanat permanent, cu toate "armele războiului psihologic". Fie că a fost vorba de deplasarea cu autocarul (care a întârziat nejustificat de mult!) de la aeroportul din Oslo la Drammnen, sau, şi mai grav, de cele întâmplate la antrenamentul oficial al echipei noastre, care s-a antrenat pe un teren lateral în timp ce în sala avea loc un turneu de juniori.

Dar cei care au încercat să le facă grea şederea EURO-UCMR-iştilor la Drammen, nu au înţeles de la bun început, că de la Cenuşă la Cuciula, toţi băieţii doreau un singur lucru: să aducă Cupa CHALLENGE la Reşiţa. Şi au reuşit!

La finalul unei partide de infarct, în care au fost încurajaţi mereu din tribună de o mică dar inimoasă galerie ucemeristă, handbaliştii reşiţeni au reuşit să transforme visul în realitate. Au adus în oraşul de pe Bârzava mândria de a fi cetaţean european cu Challenge Cup la purtător, fala bănăţenilor de acum încolo! Nu a fost uşor, dimpotrivă, a fost foarte greu, dar asta a făcut ca totul să fie atât de frumos.

Finala a început cu un ghinion de proporţii, odata cu accidentarea gravă la încălzirea dinaintea partidei a interului Vali POPESCU. "Vrăjitorul" Aihan Omer nu s-a descumpănit şi a reuşit să-şi demonstreze încă odată clasa, schimbând din mers tot registrul tactic pregătit la Reşiţa. Ultimele patru secunde ale partidei au fost de un rar dramatism şi în vacarmul infernal al Drammenshalen, Hagen a făcut ca pe moment să ne îngheţe sufletul. Gestul de descătuşare a lui Cenuşă, ne-a făcut să-nţelegem că mingea era în aut şi ne-a aruncat în aer, pe toţi reşiţeni, pe toţi românii! Pentru că a fost o victorie a tuturor românilor, a tuturor celor care au crezut, până în ultima secundă în această echipă minunată. Le-am tăiat coarnele vikingilor chiar la ei acasă, făcându-i să mediteze mai mult la lecţia valorii, a modestiei şi fair-playului sportiv.

Cuvintele parcă nu-şi mai au rostul în faţa acestor băieţi extraordinari, care le-au suflat cupa de sub nas norvegienilor, cărora nu le venea să creadă că handbaliştii noştri au reuşit să câştige Challenge Cup chiar în Norvegia.

Întreaga delegaţie a încins hora victoriei chiar pe terenul vikingilor, punctul terminus al unei incredibile campanii europene. A fost victoria spiritului de luptă, a spiritului de sacrificiu, victoria lui Maximus, vorba de acum celebră a lui Butulija în competiţia pe care am dominat-o prin eleganţă şi valoare! Hora de pe terenul din Drammenshalen a fost o frumoasă replică dată horei norvegiene de la Severin, un moment greu, depăşit cu demnitate de către handbaliştii noştri, care s-au dovedit adevărate caractere puternice.

Cupa

A stat în puterea lor să fie no.1: Adrian Chebuţiu - Preşedintele Grupului UCM Reşiţa, Ion Zamfirescu - Directorul Executiv al clubului, Aihan Omer - antrenorul no.1 din România, Gligore Czari - antrenorul secund, Mihai "Mişi" Zsizsik, maseur-ul echipei, Cătălin Negreanu - ofiţerul de presă, Oana Bălan - coordonator marketing, Cristian "Paloma" Ionescu - cel mai vechi jucător reşiţean, Răzvan Cenuşă, Cristian Antonaru, Georgianos Macri - eroul de la Lubin, Bojan "Maximus" Butulija - golgeterul echipei şi responsabilul cu buna dispoziţie, Duşan "Paşa" Pasici - no.1 la executarea loviturilor de la 7 metri, Adrian "Uca" Tucanu - liderul echipei, Gheoghe "Ghiţă" Irimescu - războinicul de pe semicerc, Mihai "Mişa" Rohozneanu - mintea limpede din atacul echipei, Sebastian "Sebi" Pârvan - internaţional de tineret, Florin "Ciobi" Ciubotariu - o constanţă de internaţional, Marius "Leo" Grozăvescu, Florin Cuciula, Vladimir "Vania" Kovacevici, Valentin Popescu - ghinionistul finalei de la Drammen, Ilie Vaidasigan, Alin Macovei. Alături de ei a fost permanent inimoasa galerie de la UCM Reşiţa care i-a urmat pe baieţi peste tot, atât la Severin cât şi în deplasare şi toată suflarea de la UCM Reşiţa, care i-a aşteptat pe băieţi la aeroportul din Timişoara sau la staţia MOL din Reşiţa, o primire demnă de cei mai mari campioni, aşa cum merită echipa noastră no.1.

Felicitări băieţilor noştri, care au crezut mereu că şi un vis poate deveni realitate atunci când crezi cu adevărat în el! AM FOST, SUNTEM ŞI VOM FI NO.1!!! (F. ŞTIUBE).

Galerie de imagini

31 05 2007
trimite unui prieten